Oletteko oikeasti feministejä?

Jos feminismillä tarkoitetaan tolkullista naisten, miesten ja ylipäätään ihmisten tasa-arvoon tähtäävää toimintaa, niin kyllä. Feminismi-sanalla on useita eri merkityksiä, toisinaan puhutaankin ”feminismeistä”, monikossa. Hyvin erilaiset julkisuuden henkilöt ovat kertoneet olevansa feministejä – tämä on hyvä osoitus siitä kuinka monenkirjavasta käsitteestä on kyse.
Termiin liittyvistä klisheistä kertoo Kitkerien kappale Feministirock.


Oletteko oikeasti neitsyitä / kitkeriä?

Kyllä.


Mistä yhtyeen nimi tulee?

Oli ruskia neitsyt ja valkia neitsyt... ja sitten unohdettu, ruma ja rupinen kolmas sisar, se kitkerä neitsyt.
Halusimme suomalaisen, sopivasti hämärän, mieleen jäävän nimen. Koska meillä ei varsinaisesti ollut tarkoitus perustaa ”oikeaa” bändiä, nimi tuli keksittyä aikalailla fiilispohjalta. Nimi on sopivassa ristiriidassa viehkon lavaolemuksemme kanssa.
Neitsyt -sana tarkoittaa tässä yhteydessä paitsi ”koskematonta”, myös ylipäätään nuorta neitoa. Kuten sana ”impi” tai ”immyt”. Kansanperinnehenkisyys nimessämme juontuu siitä, että alkuaikoina tutkimme inspiraation lähteenä Kantelettaresta aistillisen suorasukaisuutensa vuoksi sensuroituja runoja.
”Kitkerä” on yhtä lailla makuelämys kuin luonteenpiirre. ”Kitkerän” synonyymi voi olla ”katkera” tai ”karvas”, mutta kitkeryys on positiivisempaa; pieni kitkeryys sopii hyvin satiirikolle, katkeruus on taas helposti tuhoavaa ja lamauttavaa.
Nimi toki flirttailee myös vanhapiikatabun kanssa.


Miksi Kitkerien levyä ei löydy kaupasta?

Jos et löydä levyä hyllystä, kysy asiasta kauppiaaltasi ja pyydä häntä tilaamaan levy. Monet vähittäiskauppiaat eivät uskalla tilata montaa kappaletta puolituntemattomien yhtyeiden levyjä, sillä pelkäävät niiden jäävän hyllyihin. Paras pysyä kotona on loppuunmyyty. Mp3-versiot esim. iTunesista. Todellisen menestyksen salaisuus saatavana myös postiennakolla lähettämällä pyyntö osoitteeseen info@kitkeratneitsyet.fi.

Sivun alkuun.